Информация

Идеалният Партньор за Спортистите

Храна за спорт и здраве

В тази кратка статия ще разгледаме важния въпрос за това как таханът, получен от различни видове ядки, може да бъде изключително подходяща храна за хора, които водят активен начин на живот и се занимават със спорт. Таханът е известен с богатото си съдържание на мазнини и протеини, които представляват важни хранителни компоненти за поддържане на енергийния баланс и мускулната маса. Разберете какви са предимствата на тахана за вас и как той може да бъде интегриран в вашата диета чрез разнообразни и вкусни рецепти.

Горивото на вашите тренировки

ЕНЕРГИЯ ОТ ЯДКИ

Съдържащите се не-наситени мазнини в ядките се усвояват бързо и ефикасно от организма като това означава, че те могат бързо да бъдат използвани като гориво, и да подобрят спортната ви производителност и издръжливост по време на тренировка.
Процесът на смилане на ядките гарантира, че вие получавате бърз достъп до всяка капка от техните полезни мазнини!

Знаете ли че? Лешниковият тахан е Енергийна Бомба със съдържание на полезни мазнини над 60%

Протеините в Тахана

Възстановяване

Протеините са основен строителен блок за нашите мускули и играят важна роля във възстановителните процеси след интензивни тренировки.  Таханите обикновено са богата на белтъчини храна и това помага както за растежа така и за регенерацията на мускулните тъкани, за по-бързото и по-ефективно възстановяване след интензивна тренировка.

Знаете ли че? Фъстъченият и Бадемовият тахан както и Фъстъченото масло съдържат около 30% Протеини във състава си!

Бърза храна за активни дни

Един от най-популярните начини за консумация на тахан е чрез шейкове и енергийни барове.

Просто смесете няколко лъжици тахан със свежи или замразени плодове, мляко или растително мляко, и малко мед. Благодарение на тахана, шейка ще бъде богат на протеини, мазнини и минерали, които ще ви осигурят енергия и ще наситят апетита ви.

Друг популярен метод са енергийните барове. Смесете тахан с овес, ядки, сушени плодове или фурми и малко мед, след което изсушете сместа във форма на барчета. Тези енергийни барове са идеални за закуска преди или след тренировка или за бързо хапване когато сте на разходка в планината.

Използвайте въображението си и експериментирайте с различни рецепти , а ако нямате такова, винаги може да посетите нашата страница с вкусни рецепти, споделени от нашите лоялни клиенти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *