Домашен сладолед Шоко-лешник
Съставки:
- 500 гр маскарпоне
- 100 гр шоко лешник
- 100 мл (1/3 ч.ч) кленов сироп
- 50 гр (1/2 ч.ч.) какао
- 200 мл сметана
Начин на приготвяне:
1️⃣В купа смесете маскарпонето, шоко лешника, кленовия сироп и какаото. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.
2️⃣Отделно разбийте сметаната с миксер, докато се сгъсти.
3️⃣Прибавете сметаната към крема постепенно и разбъркайте внимателно.
4️⃣Изсипете сместа в машина за сладолед.*
*Ако не разполагате с машина, поставете сместа в подходящ съд във фризера и разбърквайте през час.
Благодарим Homemadesunday за тази лятна вкусотия!