Домашни бонбони сникърс
Прекрасна почерпка за специален повод
Вкусна и оригинална рецепта от нашата приятелка и доволна клиентка Илина Карауланова!
Продукти:
- 4с.л. Фъстъчено масло Енергия от ядки
- 2с.л. фъстъчен крем с какао Енергия от ядки
- с.л. бадемово мазнина от върха на бурканче с тахан (това е пример за човек който успява да открие положителната страна на всяка ситуация)
- 150гр. карамелизирано кондензирано мляко
- 7/8с.л. бадемово или фъстъчено брашно
- 100гр. шоколад за готвене
- 2с.л. кокосово масло
Начин на приготвяне:
- Поставяме в кухненски робот или блендер млякото, фъстъченото масло, ядковото брашно и бадемовата мазнина и разбъркваме до хомогенност.
- Получената смес оставяме в хладилник за около 30 мин, за да стегне.
- От готовата охладена смес оформяме бонбони и отново ги поставяме в хладилника!
- На водна баня разтапяме кокосовото масло, парченцата шоколад и фъстъченият крем с какао, като разбъркваме!
- Отъркаляме вече охладените бонбони в разтопения шоколад и ги поставяме на хартия за печене.
- Охлаждаме отново в хладилник до пълното стягане на шоколада.
- Про-съвет: Окрасете пожелание с захарни поръски, както на снимката от Ирина!