Домашни бонбони с лешников тахан и кокос
Съставки:
– 150 гр лешници
– 150 гр черен шоколад 70%
– 150 гр кокосово мляко
– 180 гр лешников тахан
– 1 ч.л. инстантно кафе
– 2 с.л. кафява захар/кокосова захар
– 1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
1️⃣ Начупваме шоколада и го разтапяме на водна баня!
2️⃣Загравяме млякото и в него разтваряме кафето. Добавяме млякото постепенно към разтопения шоколад!
3️⃣Добавяме захарта, а след това и лешниковия тахан и малко ванилия
4️⃣Оставяме сместа в хладилника за 1 нощ, след това оформяме топчетата, като в центъра на всяко поставяме цял лешник и окрасяваме като овалваме всяко топче в натрошени лешници!
? Про-съвет: Можете да топнете някои от бонбоните в разтопен шоколад!
Благодарим на Рали за вкусното предложение!