Домашни халва-вафли със сусамов тахан
Съставки:
За халвата:
- 200 гр (1 1/2 чч) слънчогледови семки
- 40 гр ( 3 сл) сусамов тахан
- 60 р (1/4 чч) кленов сироп
- 100 гр (1/3 чч) кокосово масло
- ванилия
За глазурата:
- 200 гр шоколад (без захар)
За пластовете:
- 50 гр (4 бр) вафлени кори
Начин на приготвяне:
За халвата:
1️⃣Сложете семената в тиган, на не много силен огън (напр. 7 от 9). Бъркайте непрестанно докато добият златист цвят.
2️⃣Смелете семената в блендер. Колкото по-ситно са смлени, толкова по добре.
3️⃣Добавете останалите съставки за халвата и разбъркайте добре.
За пластовете:
1️⃣Започнете да мажете корите на тънки пластове. Редувайте кори-смес.
2️⃣Отрежете блатвете на малки или големи вафли.
За глазурата:
1️⃣Разтопете шоколада на водна баня.
2️⃣Залейте всяка вафла с шоколад.
3️⃣Оставете в хладилник за 30 мин. или докато стегне шоколада.
Благодарим на на Маги и Поли от homemadesunday, че отново са сътворили шедьовър!