[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8170″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Домашни халва-вафли със сусамов тахан

Съставки:

За халвата:

  • 200 гр (1 1/2 чч) слънчогледови семки
  • 40 гр ( 3 сл) сусамов тахан
  • 60 р (1/4 чч) кленов сироп
  • 100 гр (1/3 чч) кокосово масло
  • ванилия

За глазурата:

  • 200 гр шоколад (без захар)

За пластовете:

  • 50 гр (4 бр) вафлени кори

Начин на приготвяне: 

За халвата:
1️⃣Сложете семената в тиган, на не много силен огън (напр. 7 от 9). Бъркайте непрестанно докато добият златист цвят.
2️⃣Смелете семената в блендер. Колкото по-ситно са смлени, толкова по добре.
3️⃣Добавете останалите съставки за халвата и разбъркайте добре.

За пластовете:
1️⃣Започнете да мажете корите на тънки пластове. Редувайте кори-смес.⁣
2️⃣Отрежете блатвете на малки или големи вафли.

За глазурата:
1️⃣Разтопете шоколада на водна баня.
2️⃣Залейте всяка вафла с шоколад.
3️⃣Оставете в хладилник за 30 мин. или докато стегне шоколада.

Благодарим на на Маги и Поли от homemadesunday, че отново са сътворили шедьовър!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]