[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4943″ img_size=”large”][vc_single_image image=”4945″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Енергийни барчета с киноа и фъстъчен тахан

Съставки:

Основата:
150 гр. киноа
120 гр. фъстъчен тахан
20-30 гр. сироп от фурми
Карамел:
50 гр. кокосова захар⠀⠀
2 супени лъжици вода⠀⠀
50 мл. прясно или ядково мляко⠀⠀
50 гр. фъстъчен тахан
Шоколад:
150 гр. черен шоколад 80%
10 гр. кокосово масло
Сушено годжи бери


Начин на приготвяне: 

Основат:
1️⃣Ако киноата ви не е предварително измита и готова за консумация, измийте я и изсушете на фурна на 70 градуса върху хартия за печене като разбърквате от време на време.
2️⃣На умерена температура загрейте тенджера или дълбок тиган. Добавете малко от киноата и когато започнете да чувате пукане (все едно се пукат пуканки), покрийте дъното с тънък слой киноа. Разбърквайте често или разтърсвайте съда. За няколко минути ще промени леко цвета си и ще усетите аромат като на запечени ядки. Прехвърлете в купа и повторете, докато не опукате цялата киноа.
3️⃣Смесете добре с фъстъчения тахан и сиропа от фурми и разпределете равномерно с притискане върху хартия за печене в подходящ съд.
4️⃣ Приберете в хладилник.

Карамела:
1️⃣В касерола смесете захарта и водата и разбъркайте на умерен огън, докато не стане на карамел.
2️⃣Добавете млякото (може да го замените с кокосова сметана).
3️⃣След още 5-10 минути изключете котлона и добавете фъстъчения тахан. Продължете да бъркате, докато не се получи еднородна смес.
4️⃣Разпределете равномерно върху основата и отново приберете в хладилник, за да стегне добре.
5️⃣Шоколадът и кокосовото масло смесете на водна баня или в микровълнова.
6️⃣След като изстине карамелът и е стегнал достатъчно, разпределете шоколадовата смес и преди да е стегнала добавете отгоре годжи бери.

Про-съвет: Зареди се с барче преди тренировка!

Благодарим на your.fit.moments за вкусното предложение!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]