Рецепти, здравословно, вкусно, тахан, ядки, барчета,

Барчета с лешникова мока и кокос

Съставки:

Базов слой:
1 ч.ч. (8) фурми
2 ч.ч. лешници, натрошени

Бял слой:
2 с.л. кокосово масло, неразтопено
1/4 ч.ч. кокосово брашно
¼ ч.ч. кокосово мляко, сухо
2 с.л. еритритол (или друг заместител на захар)

Лешников слой:
3 с.л. с връх ЛЕШНИКОВА МОКА
1 с.л. кокосово масло
шепа натрошени лешници

Начин на приготвяне:

 

За базовия слой:
1️⃣Фурмите се накисват в гореща вода за 15 мин. Отстранява се люспата и костилката.
2️⃣Фурмите се намачкват с вилица. Към тях се добавят натрошените лешници.
3️⃣Оформя се отделни барчета за основа. Барчетата се замразяват за 10-15 мин.

За белия слой:
1️⃣Всички съставки се смесват до получаване на гладко “тесто”, което е лесно за оформяне.
2️⃣Белият слой се поставя върху базовия и се замразява за около 30 мин.

За лешниковият слой:
1️⃣Лешниковата мока се разтопява заедно с кокосовото масло на водна баня.
2️⃣Барчетата се покриват (от всички страни) с лешниковия слой.
3️⃣Докато са още топли се поръсват с натрошените лешници и се замръзават за поне час.
4️⃣Съхраняват се във фризер или хладилник.

 

Благодарим на eat.healthy.bgза вкусното предложение!
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
udemy course download free
download huawei firmware
Premium WordPress Themes Download
free online course