Барчета с лешникова мока и кокос
Съставки:
Базов слой:
1 ч.ч. (8) фурми
2 ч.ч. лешници, натрошени
Бял слой:
2 с.л. кокосово масло, неразтопено
1/4 ч.ч. кокосово брашно
¼ ч.ч. кокосово мляко, сухо
2 с.л. еритритол (или друг заместител на захар)
Лешников слой:
3 с.л. с връх ЛЕШНИКОВА МОКА
1 с.л. кокосово масло
шепа натрошени лешници
Начин на приготвяне:
За базовия слой:
1️⃣Фурмите се накисват в гореща вода за 15 мин. Отстранява се люспата и костилката.
2️⃣Фурмите се намачкват с вилица. Към тях се добавят натрошените лешници.
3️⃣Оформя се отделни барчета за основа. Барчетата се замразяват за 10-15 мин.
За белия слой:
1️⃣Всички съставки се смесват до получаване на гладко “тесто”, което е лесно за оформяне.
2️⃣Белият слой се поставя върху базовия и се замразява за около 30 мин.
За лешниковият слой:
1️⃣Лешниковата мока се разтопява заедно с кокосовото масло на водна баня.
2️⃣Барчетата се покриват (от всички страни) с лешниковия слой.
3️⃣Докато са още топли се поръсват с натрошените лешници и се замръзават за поне час.
4️⃣Съхраняват се във фризер или хладилник.