Лешникова мока с маскарпоне и вишни
Съставки:
За първия крем:
- 100 гр. (1/4 ч.ч.) сметана
- 50 гр. шоколад
За втория крем:
- 250 гр. маскарпоне
- 50 гр. ( 2с.л.) лешникова мока
За декорация:
- 100 гр. ( 1 ч.ч.) замразени вишни
1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1️⃣Поставете замразените вишни, заедно с няколко капки лимонов сок в касерола и ги варете докато пуснат сок и леко се сгъстят.
2️⃣Пресипете вишните в друг съд, след което в същата касерола без да я миете, изсипете сметаната. Загрейте я до степен на завиране, след това добавете шоколада. Разбъркайте докато се смесят.
3️⃣Разпределете шоколадовата смес в чашки и поставете в хладилник за 5 минути
4️⃣Смесете маскарпонето и лешниковата мока до еднородна смес.
5️⃣Разпределете лешниковата смес в чашките. Добавете сладкото от вишни.
6️⃣Оставете крема в хладилник за около 30 минути, за да стегнат пластовете.
Благодарности на Маги и Поли от homemadesunday!