ЛЕШНИКОВА МОКА С МАСКАРПОНЕ И ВИШНИ

Лешникова мока с маскарпоне и вишни

Съставки:

За първия крем:

  • 100 гр. (1/4 ч.ч.) сметана
  • 50 гр. шоколад

За втория крем:

  • 250 гр. маскарпоне
  • 50 гр. ( 2с.л.) лешникова мока

За декорация:

  • 100 гр. ( 1 ч.ч.) замразени вишни
    1 с.л. лимонов сок 

Начин на приготвяне: 

1️⃣Поставете замразените вишни, заедно с няколко капки лимонов сок в касерола и ги варете докато пуснат сок и леко се сгъстят.
2️⃣Пресипете вишните в друг съд, след което в същата касерола без да я миете, изсипете сметаната. Загрейте я до степен на завиране, след това добавете шоколада. Разбъркайте докато се смесят.
3️⃣Разпределете шоколадовата смес в чашки и поставете в хладилник за 5 минути
4️⃣Смесете маскарпонето и лешниковата мока до еднородна смес.
5️⃣Разпределете лешниковата смес в чашките. Добавете сладкото от вишни.
6️⃣Оставете крема в хладилник за около 30 минути, за да стегнат пластовете.

Благодарности на Маги и Поли от homemadesunday!

Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
lynda course free download
download samsung firmware
Download WordPress Themes Free
download udemy paid course for free