Домашни лешникови бисквитки
Съставки:
- 50гр печени белени лешници
- 4 с.л. лешников тахан
- 2 яйца
- 25 гр ленено брашно (или друго по избор)
- 10 гр. какао
- 30 гр. кафява захар
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
1️⃣Блендирате лешници в блендер и ги изсипвате в купа.
2️⃣Разбивате яйцата и ги добавяте заедно с останалите продукти.
3️⃣Разбърквате добре до получаването на хомогенна смес.
4️⃣Оставяте сместа във фризера за 15 минути.
5️⃣След това я изваждате, оформяте бисквитки и ги нареждате в тавичка върху хартия за печене.
6️⃣Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за ок. 10 мин.
✔️Общо 8 бисквитки
Про-съвет: Хапвайте ги с топло мляко с канела или с ароматна чаша кафе!
Благодарим на Йони за вкусното предложение!