Мини тарт с тахан от шамфъстък
Необходими продукти:
- За блата:
- 6 бр фурми
- 100 гр. (1/2 чч) сурови бадеми
- 60 гр. (1/2 чч) овесени ядки
- 20 гр. (2 сл) кленов сироп
- 30 (3 сл) вода
- есенция бадем
- За крема:
сметана от едно кенче кокосово мляко (400 мл.)
1 бр узряло авокадо
1 бр зелен банан
100 мл кленов сироп
40 гр тахан шамфъстък „Енергия от ядки“
1/2 чл зелена спирулина
Начин на приготвяне:
За блата:
1️⃣Накиснете фурмите в гореща вода за 10 мин., след което ги отцедете.
2️⃣Смесете всички съставки за блата и блендирайте, докато ядките станат на малки парченца.
3️⃣Разпределете сместа във форма (1 голяма с диаметър 22 см или 4 малки
с диаметър 11 см) и притиснете с чаша.
4️⃣Поставете в хладилник докато приготвите крема.
За крема:
1️⃣Поставете бананите и авокадото в блендер и ги разбите до глатка смес.
2️⃣Разбийте сметаната с миксер, докато получите пухкав крем.
3️⃣Смесете на ръка авокадовата смес, сметаната, кленовия сироп, тахана и спирулината.
4️⃣Излейте крема върху блата.
Може да консумирате веднага или да оставите в хладилник за час-два да стегне.
Благодарим на Маги и Полина от Homemade Sunday за това изкушение!