[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7891″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Мини тарт с тахан от шамфъстък

Необходими продукти:

  • За блата:
  • 6 бр фурми
  • 100 гр. (1/2 чч) сурови бадеми
  • 60 гр. (1/2 чч) овесени ядки
  • 20 гр. (2 сл) кленов сироп
  • 30 (3 сл) вода
  • есенция бадем
  • За крема: 
    сметана от едно кенче кокосово мляко (400 мл.)
    1 бр узряло авокадо
    1 бр зелен банан
    100 мл кленов сироп
    40 гр тахан шамфъстък “Енергия от ядки”
    1/2 чл зелена спирулина


Начин на приготвяне: 

За блата:

1️⃣Накиснете фурмите в гореща вода за 10 мин., след което ги отцедете.
2️⃣Смесете всички съставки за блата и блендирайте, докато ядките станат на малки парченца.
3️⃣Разпределете сместа във форма (1 голяма с диаметър 22 см или 4 малки
с диаметър 11 см) и притиснете с чаша.
4️⃣Поставете в хладилник докато приготвите крема.

За крема:
1️⃣Поставете бананите и авокадото в блендер и ги разбите до глатка смес.
2️⃣Разбийте сметаната с миксер, докато получите пухкав крем.
3️⃣Смесете на ръка авокадовата смес, сметаната, кленовия сироп, тахана и спирулината.
4️⃣Излейте крема върху блата.

Може да консумирате веднага или да оставите в хладилник за час-два да стегне.

Благодарим на Маги и Полина от Homemade Sunday за това изкушение!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]