Мини торта „Шоколадов фъстък“
Съставки:
За блата:
- 1 яйце
- 1 с.л. фъстъчено масло
- 1 с.л. кокосова захар
Ванилия по желание - Щипка сол
- 1/4 ч.л. сода + лимонтузу (или бакпулвер)
1 с.л. оризово брашно
За крема:
- 2 с.л. фъстъчен крем
- 2 с.л. кокосово мляко (гъстата част от консерва)
- 2 с.л. шоколави черни мидички с кокосова захар
Начин на приготвяне:
1️⃣В купа разбийте с яйцето със захарта, след което добавете солта, ванилията, фъстъченото масло, содата с лимонтузу и накрая брашното.
2️⃣В загрят тиган за палачинки направете две средно големи (около 12-13 см. диаметър) палачинки и изпечете от двете страни на средна степен. Ако Ви остане смес, направете още няколко малки палачинки.
3️⃣Докато палачинките се охлаждат, си пригответе крема. На водна баня разтопете шоколада с кокосовото мляко, добавете фъстъчения крем и свалете от котлона. Разбъркайте до еднородност.
4️⃣С ринг за мини торта, диаметър 10 см. изрежете два мини блата. Оставете на дъното единия блат (може да сиропирате с мед и вода, ако обичате по сочни торти), сложете половината крем, отгоре втория блат и завършете с крем. Покрийте, за да не изсъхва и приберете в хладилника за няколко часа.
5️⃣Когато крема стегне извадете внимателно ринга и украсете по желание с шоколад, плодове и ядки.