мъфин с тиква, домашен мъфин, фъстъчено масло, рецепти

Мъфин с тиква и фъстъчено масло

Съставки:

  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. овесени ядки
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 1/3 ч.ч. кокосово масло
  • 1 ванилия
  • 1ч.ч. сварена тиква
  • 1 ч.л. канела
  • 1 бакпулвер
  • 4 с.л. фъстъчено масло

Начин на приготвяне:

  • Сварете тиквата и я пасирайте. В купа разбиваме яйцата заедно със захарта.
  • Към сместа се добавят тахана и кокосовото масло.
  • След това се прибавят ванилията,канелата, брашното и овесените ядки.
  • Разбивате до получаването на хомогенна смес.
  • Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути.
  • Нанесете равномерно един слой фъстъчено масло върху всеки мъфин.
  • Про-съвет: Преди сервиране можете да поръсите допълнително овесени ядки и сушени плодове върху фъстъченото масло!