Шоколадови мъфини с фъстъчен тахан
Съставки:
- 1/2 ч.ч. (125 гр.) фъстъчен тахан Valnuts
- 1/2 ч.ч. (125 гр.) пасирана ябълка или 105 гр. банан + 20 гр. вода
- 4 – 8 с.л. (40 – 80 гр.) захар от фурми
- 1 бр. (60 гр.) яйце (на стайна температура)
- 1 ч.л. ванилия или канела
- 2 с.л. (18 гр.) овесено или бадемово брашно
- 1/4 ч.ч. (25 гр.) какао
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- 1/4 ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180°C. Намаслете 8 от отворите на тава за мъфини, а останалите 4 напълнете до половината с вода, за да подсигурите равно изпичане. Не използвайте хартиени форми, защото сместа ще залепне.
- Смесете какаото и бадемовото (овесено) брашно в дълбока купа, заедно със солта, содата за хляб, бакпулвера и захарта от фурми (в случай, че ползвате).
- В друга купа смесете яйцето с фъстъчения тахан, ванилията и пасирана ябълка или банан.
- Смесете сухите и течните съставки без да бъркате излишно.
- Разпределете сместа в 8-те форми и поръсете с натрошени сурови ядки или парченца черен шоколад.
- Печете за 20-25 минути или докато при теста с клечка, тя не излиза чиста.
Сърдечно благодарим за прекрасната рецепта на нашата приятелка Алекс Адрианн.
Посетете сайта Апартамент 10 за още вкусни рецепти!