мъфин, шоколад, фъстъчен тахан, безглотен, сладкиш, полезен, здравословен

Шоколадови мъфини с фъстъчен тахан 

Съставки:

  • 1/2 ч.ч. (125 гр.) фъстъчен тахан Valnuts
  • 1/2 ч.ч. (125 гр.) пасирана ябълка или 105 гр. банан + 20 гр. вода
  • 4 – 8 с.л. (40 – 80 гр.) захар от фурми
  • 1 бр. (60 гр.) яйце (на стайна температура)
  • 1 ч.л. ванилия или канела
  • 2 с.л. (18 гр.) овесено или бадемово брашно
  • 1/4 ч.ч. (25 гр.) какао
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • 1/4 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната на 180°C. Намаслете 8 от отворите на тава за мъфини, а останалите 4 напълнете до половината с вода, за да подсигурите равно изпичане. Не използвайте хартиени форми, защото сместа ще залепне.
  • Смесете какаото и бадемовото (овесено) брашно в дълбока купа, заедно със солта, содата за хляб, бакпулвера и захарта от фурми (в случай, че ползвате).
  • В друга купа смесете яйцето с фъстъчения тахан, ванилията и пасирана ябълка или банан.
  • Смесете сухите и течните съставки без да бъркате излишно.
  • Разпределете сместа в 8-те форми и поръсете с натрошени сурови ядки или парченца черен шоколад.
  • Печете за 20-25 минути или докато при теста с клечка, тя не излиза чиста.

Сърдечно благодарим за прекрасната рецепта на нашата приятелка Алекс Адрианн.
Посетете сайта Апартамент 10 за още вкусни рецепти!

Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
lynda course free download
download intex firmware
Download WordPress Themes
free online course