[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”3116″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Шоколадови мъфини с фъстъчен тахан 

Съставки:

  • 1/2 ч.ч. (125 гр.) фъстъчен тахан Valnuts
  • 1/2 ч.ч. (125 гр.) пасирана ябълка или 105 гр. банан + 20 гр. вода
  • 4 – 8 с.л. (40 – 80 гр.) захар от фурми
  • 1 бр. (60 гр.) яйце (на стайна температура)
  • 1 ч.л. ванилия или канела
  • 2 с.л. (18 гр.) овесено или бадемово брашно
  • 1/4 ч.ч. (25 гр.) какао
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • 1/4 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната на 180°C. Намаслете 8 от отворите на тава за мъфини, а останалите 4 напълнете до половината с вода, за да подсигурите равно изпичане. Не използвайте хартиени форми, защото сместа ще залепне.
  • Смесете какаото и бадемовото (овесено) брашно в дълбока купа, заедно със солта, содата за хляб, бакпулвера и захарта от фурми (в случай, че ползвате).
  • В друга купа смесете яйцето с фъстъчения тахан, ванилията и пасирана ябълка или банан.
  • Смесете сухите и течните съставки без да бъркате излишно.
  • Разпределете сместа в 8-те форми и поръсете с натрошени сурови ядки или парченца черен шоколад.
  • Печете за 20-25 минути или докато при теста с клечка, тя не излиза чиста.

Сърдечно благодарим за прекрасната рецепта на нашата приятелка Алекс Адрианн.
Посетете сайта Апартамент 10 за още вкусни рецепти![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]