СЪРЧИЦА С ОВЕСЕНА БИСКВИТКА И ШАМФЪСТЪК ТАХАН

Овесени сърчица с шамфъстък тахан

Съставки:

  • За бисквитката:
    60 гр кокосово масло
  • 60 гр кокосова захар
  • 100 гр овесено брашно/смлени овесени ядки
  • 25 гр ленено брашно (или друго по избор)
  • щипка сол
  • 1 ч.л. сода
  • За крема:
    30 гр тахан шамфъстък „Енергия от ядки“
    10 гр кленов сироп
    20-30 мл кокосово мляко или друго по избор

80г. 80% черен шоколад


Начин на приготвяне: 

1️⃣С помощта на миксер разбийте кокосовото масло и кокосовата захар
за около 2-3 мин.
2️⃣Добавете брашното от овесени ядки, солта и содата
и разбъркайте със силиконова шпатула.
3️⃣В силиконови форми – сърца ( може и за мъфини),
добавете по 2 с.л. от сместа.
4️⃣Изпечете бисквитите за около 8-10 мин. на 180 градуса,
като наблюдавате постоянно за да не изгорят.
След което, оставете 1 час да изстинат.
5️⃣През това време смесете тахана от шамфъстък с кленовия и сироп
и кокосовото мляко и разбъркайте добре.⁣
6️⃣Разпределете крема върху изстиналите вече бисквитки
и ги замразете за 30 – 60 мин.

Разтопете черния шоколад задно с 1-2 ч.л. кокосово мляко на водна баня
и потопете бисквитките.

Ако нямате форми сърца, може да използвате други по избор
или в тавичка върху хартия за печене, да изсипете по 1-2 с.л.
от основата и ще получите кръгли бисквитки.

Благодарим ти Мария за това предложение!
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free
download lava firmware
Free Download WordPress Themes
online free course