Овесени сърчица с шамфъстък тахан
Съставки:
- За бисквитката:
60 гр кокосово масло - 60 гр кокосова захар
- 100 гр овесено брашно/смлени овесени ядки
- 25 гр ленено брашно (или друго по избор)
- щипка сол
- 1 ч.л. сода
- За крема:
30 гр тахан шамфъстък „Енергия от ядки“
10 гр кленов сироп
20-30 мл кокосово мляко или друго по избор
80г. 80% черен шоколад
Начин на приготвяне:
1️⃣С помощта на миксер разбийте кокосовото масло и кокосовата захар
за около 2-3 мин.
2️⃣Добавете брашното от овесени ядки, солта и содата
и разбъркайте със силиконова шпатула.
3️⃣В силиконови форми – сърца ( може и за мъфини),
добавете по 2 с.л. от сместа.
4️⃣Изпечете бисквитите за около 8-10 мин. на 180 градуса,
като наблюдавате постоянно за да не изгорят.
След което, оставете 1 час да изстинат.
5️⃣През това време смесете тахана от шамфъстък с кленовия и сироп
и кокосовото мляко и разбъркайте добре.
6️⃣Разпределете крема върху изстиналите вече бисквитки
и ги замразете за 30 – 60 мин.
Разтопете черния шоколад задно с 1-2 ч.л. кокосово мляко на водна баня
и потопете бисквитките.
Ако нямате форми сърца, може да използвате други по избор
или в тавичка върху хартия за печене, да изсипете по 1-2 с.л.
от основата и ще получите кръгли бисквитки.