Протеинов морковен кейк
Продукти:
- 1 голям морков
- 5 белтъка + 3 жълтъка
- 70гр безглутенови ядки от елда
- 15гр брашно
- 2 с.л. кокосови стърготини (15гр)
- 1/2 доза суроватъчен протеин с вкус на шоколад
- 1 с. л. стевиа
- 1 ч. л. балпулвер
- 1 ч. л. канела ( по желание )
За топинга:
- 1 с. л. кокосови стърготин
- 50гр ягоди
- 100гр. фъстъчен или лешников тахан по желание, а защо не и кремче 🙂
Начин на приготвяне:
- Настъргваме моркова и разделяме белтъците от жълтъците
- Смесваме всички продукти и бъркаме до получаване на хомогенна смес
- Поставяме във форма за печене и печем 30 минути на предварително загрята фурна на 180 градуса.