протеин, кейк, морков, тахан, фъстъчен тахан, лешников тахан, протеинов кейк, реценти, здраводловен кейк , лесна рецепта, здравословна рецепта,

Протеинов морковен кейк

 

Продукти:

  • 1 голям морков
  • 5 белтъка + 3 жълтъка
  • 70гр безглутенови ядки от елда
  • 15гр брашно
  • 2 с.л. кокосови стърготини (15гр)
  • 1/2 доза суроватъчен протеин с вкус на шоколад
  • 1 с. л. стевиа
  • 1 ч. л. балпулвер
  • 1 ч. л. канела ( по желание )

За топинга:

  • 1 с. л. кокосови стърготин
  • 50гр ягоди
  • 100гр. фъстъчен или лешников тахан по желание, а защо не и кремче 🙂

 

Начин на приготвяне:

  • Настъргваме моркова и разделяме белтъците от жълтъците
  • Смесваме всички продукти и бъркаме до получаване на хомогенна смес
  • Поставяме във форма за печене  и печем 30 минути на предварително загрята фурна на 180 градуса.