Лешникови палачинки
Съставки:
- 2 яйца
- 3 с.л. лешников тахан
- 2 с.л. кокосова захар
- щипка сол
- ванилия
- 1/2 ч.л. сода за хляб + малко лимонов сок за погасяване
- 3 с.л. брашно с връх
Начин на приготвяне:
1️⃣Разбивйте яйцата със захарта и солта. Добавете тахана, погасената сода и ванилията и отново разбийте добре.
2️⃣Накрая добавете брашното, разбъркайте отново и оставете 10 мин за да почине сместа.
3️⃣Печете в загрят на средна степен незалепващ тиган, като правите малко кръгли палачинки с помощта на лъжица
4️⃣Печете от всяка страна за около минута.
5️⃣Гарнирайте с тахан,мед,ядки, семена и плодове по Ваше желание.
✔️Общо 25 мини палачинки
Про-съвет: Може да приготвите палачинките и с тахан по избор, като брашното може да бъде пълнозърнесто пшенично, безглутеново, лимецово.
Благодарим на Тони за вкусното предложение!