Сирники, рецепти, тахан, вкусно, лешников тахан, руска кухня

Сирники

 

Сирниките са неизменна част от закуската в Русия, Украйна и Беларус.
Вкусните сирники наподобяват пържени мекички и се правят от брашно и извара!

 

Съставки:

4-5 с.л. брашно от лимец
200 гр. извара или котидж сирене
1 яйце
2 с.л. захар (можете да заместите захарта с 1 с.л. еритритол или друг заместител)
щипка сол
олио за намасляване
2 с.л. лешников тахан за топинг

 


Начин на приготвяне: 

1️⃣Всички съставки се смесват в купа до получаване на хомогенна смес.
2️⃣Загрейте тигана на средна степен. Капнете малко олио в тигана.
3️⃣Изсипете от сместа и оформете на сирниките с лъжица. Пекат се от всяка страна под капак.
4️⃣ Гарнирайте сирниките с лешников тахан и плодове по ваш избор.

Количеството на брашното може да варира спрямо различните видове марки котидж сирене. Ако е по-воднисто, добавяйте брашното лъжица по лъжица докато се получи гъста смес.

Про-съвет: Пробвайте и намазани с лешников крем или лешников крем с какао!

Благодарим на eat.healthy.bg за вкусното предложение!