Оризовки с Лешникова мока Енергия от ядки тахан

Сладка кула от оризовки с лешникова Мока

Всички знаем колко добра комбинация са оризовките с тахан или фъстъчено масло! Освен като енергична закуска по време на поход в планината, eat.healthy.bg  ни дава още една интересна, оригинална и лесна рецепта!

Съставки:

  • 5 оризовки
    3 с.л. с връх ЛЕШНИКОВА МОКА
    1 с.л. кокосово масло
    шепа натрошени печени лешнициНачин на приготвяне: 

1️⃣Лешниковата мока се разтопява заедно с кокосовото масло на водна баня.
2️⃣Към тях се добавят натрошени лешници
3️⃣Прави се кула като се редуват оризовки и лешников слой. На всеки слой се слагат 2 с.л. от разтопената лешникова мока.
4️⃣Поръсва се натрошени лешници докато е още топъл крема.
5️⃣Оставя се да се охлади във фризер за 10-15 мин. 
6️⃣Консумира се веднага след това! Може да съхраните в хладилник, но не повече от 1-2 часа. След това оризовките няма да са хрупкави.

Про-съвет: Камбинирайте един ред с лешникова МОКА един ред с КОКО бадем!