Сладка кула от оризовки с лешникова Мока
Всички знаем колко добра комбинация са оризовките с тахан или фъстъчено масло! Освен като енергична закуска по време на поход в планината, eat.healthy.bg ни дава още една интересна, оригинална и лесна рецепта!
Съставки:
- 5 оризовки
3 с.л. с връх ЛЕШНИКОВА МОКА
1 с.л. кокосово масло
шепа натрошени печени лешнициНачин на приготвяне:
1️⃣Лешниковата мока се разтопява заедно с кокосовото масло на водна баня.
2️⃣Към тях се добавят натрошени лешници
3️⃣Прави се кула като се редуват оризовки и лешников слой. На всеки слой се слагат 2 с.л. от разтопената лешникова мока.
4️⃣Поръсва се натрошени лешници докато е още топъл крема.
5️⃣Оставя се да се охлади във фризер за 10-15 мин.
6️⃣Консумира се веднага след това! Може да съхраните в хладилник, но не повече от 1-2 часа. След това оризовките няма да са хрупкави.
Про-съвет: Камбинирайте един ред с лешникова МОКА един ред с КОКО бадем!