sladoledeni-barcheta-s-leshnici-i-kafe

Сладоледени барчета с лешници и кафе 

Съставки:

  • 4 с.л. Сусамов крем с какао
  • 80 гр. кокосово мляко от кен
  • 50 гр. кокосова захар
  • 50 гр лешников тахан
  • 1/2 ч.л. инстантно кафе или 1 с.л. нескафе 3в1
  • 150 гр шоколадов кувертюр (52%) или черен шоколад
    Лешници, зърна кафе и малдонска сол за декорация


Начин на приготвяне: 

1️⃣В силиконови форми за барчета се разпределя по 1 с.л сусамов крем с какао и се прибират във фризер за кратко, докато стегне крема.
2️⃣През това време, всички съставки без шоколадовия кувертюр се смесват и се разбъркват добре.
3️⃣Сместа се разпределя върху вече стегналия сусамов крем и се връща обратно във фризера.
4️⃣Няколко часа по късно, след като барчетата са напълно замразени, кувертюрът се разтапя в микровълнова фурна или на водна баня.
5️⃣Всяко барче се изважда от формата и се потапя в кувертюра. ( Може да използвате лъжица за да покриете цялото барче равномерно)

Декорира се бързо, защото глазурата се втърдява мигновено.

Благодарим Деси за вкусното предложение!