Сладоледени барчета с лешници и кафе
Съставки:
- 4 с.л. Сусамов крем с какао
- 80 гр. кокосово мляко от кен
- 50 гр. кокосова захар
- 50 гр лешников тахан
- 1/2 ч.л. инстантно кафе или 1 с.л. нескафе 3в1
- 150 гр шоколадов кувертюр (52%) или черен шоколад
Лешници, зърна кафе и малдонска сол за декорация
Начин на приготвяне:
1️⃣В силиконови форми за барчета се разпределя по 1 с.л сусамов крем с какао и се прибират във фризер за кратко, докато стегне крема.
2️⃣През това време, всички съставки без шоколадовия кувертюр се смесват и се разбъркват добре.
3️⃣Сместа се разпределя върху вече стегналия сусамов крем и се връща обратно във фризера.
4️⃣Няколко часа по късно, след като барчетата са напълно замразени, кувертюрът се разтапя в микровълнова фурна или на водна баня.
5️⃣Всяко барче се изважда от формата и се потапя в кувертюра. ( Може да използвате лъжица за да покриете цялото барче равномерно)
Декорира се бързо, защото глазурата се втърдява мигновено.
Благодарим Деси за вкусното предложение!