Слайсове с лешников крем и бял шоколад
Съставки:
За основата:
- 60 гр. овесени ядки
- 30 гр. кокосово брашно
- 30 гр. бадемово брашно
- 30 гр. кокосово масло
- 20 гр. мед
За лешниковия слой:
- 120 гр. лешников крем
За заливката:
- 70 гр. бял веган шоколад
- 30 гр. кокосово мляко от кен
Начин на приготвяне:
1️⃣Всички съставки за основата се смесват и блендират добре, след което разпределяте в малка тавичка (16х9см).
2️⃣Прибирате в хладилник докато се втвърди, след това рапределяте лешниковия крем отгоре и отново връщате в хладилника.
3️⃣След като кремът стегне, разпределяте отгоре сместа от разтопения шоколад и кокосовото мляко (да не бъде от хладилник).
4️⃣Декорирате с лешници и шоколад.
Разтапя се бързо, за това съхранявайте в хладилник или фризер. Добре е да се хапва скоро след изваждане.
Благодарим на Деси и за тази вкусотия!