Суров десерт, тахан, вкусно, рецепти, тахан, енергия от ядки, valnuts
Суров десерт, тахан, вкусно, рецепти, тахан, енергия от ядки, valnuts

Лешников пай – здравословен суров веган десерт

Съставки:

За основата:
3/4 ч.ч. (130гр.) фурми без костилка
1 ч.ч. (150гр.) сурово кашу
1/4 ч.ч. (30гр.) какао на прах
1/4 ч.ч. (30гр.) какови зърна
1 щипка сол
1/2 ч.ч. (5г.) пукан оризЗа пълнежа:
3/4 ч.ч. (250гр) лешников тахан
1/3 ч.ч (90гр) – 3/4 ч.ч. (170гр.) кокосова сметана*
2 с.л. мед
1/2 с.л. (17 гр.) кокосово масло, разтопено и охладено
1 щипка сол

За поръсване:
1/2 ч.ч. (65 гр.) печени лешници (без сол)
1/4 ч.ч. (85 гр.) кленов сироп
1/3 ч.ч. (60 гр.) черен шоколад
пукан ориз

Начин на приготвяне: 


1️⃣Покрийте с хартия за печене правоъгълна форма за кекс с размери 10х30 см или кръгла форма с падащ борд с диаметър 21 см.

2️⃣Блендирайте всички съставки за основата без пукания ориз. След получаване на еднородна смес добавете внимателно пукания ориз и прехвърлете във формата.
3️⃣С помощта на миксер, разбийте лешниковия тахан и охладената кокосова сметана, меда, солта и разтопеното и охладено кокосово масло до получаване на лек и кремообразен пълнеж. Разнесете крема върху основата и оставете настрани.

4️⃣Включете котлон на средна степен. В малка касерола затоплете кленовия сироп докато започне да бълбука. Свалете от котлона и добавете печените лешници. Разбъркайте добре, така че да се покрият от всяка страна.
5️⃣Оставете карамелизираните лешници да се охладят леко, след което покрийте пая с тях.
6️⃣Разтопете шоколада на водна баня, а след това залейте лешниците с него. Поръсете с пукан ориз за завършек.

Охладете пая във фризер за 30 минути или докато не стегне напълно. За да сервирате, извадете пая с помощта на хартията за печене и разрежете с остър нож потопен в топла вода. Оставен на стайна температура, паят губи формата си.

*Количеството кокосова сметана може да варира спрямо това каква консистенция на десерта искате да получите – по стегнати барчета се получават с по-малко сметана.

Про-съвет: Изстуден във фризер, този лешников пай има текстура на сладоледена торта. Оставен в хладилник, кремът се разтапя блажено с първата хапка!

Благодарим на Алекс Адрианн от apartament10.com за вкусното предложение!
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
udemy course download free
download karbonn firmware
Download WordPress Themes Free
download udemy paid course for free