torta-s-shamfastak-limon-i-roza

Торта с шамфъстък, лимон и роза

Съставки:

За основата:

  • 25 гр. фурми
  • 50 гр. стафиди
  • 30 гр. суров шамфъстък
  • 1 с.л мед
  • 10 гр. какаово масло
  • 30 гр. ядково мляко

За зеления крем:

  • 50 гр. Шамфъстък тахан
  • 200 гр. авокадо, леко твърдо
  • сок от 1/2 лимон
  • щипка сол
  • 90 гр. агаве
  • 100 гр. кокосово масло

За розовия крем:

  • 100 гр. малини
  • 200 гр. скир
  • 1 с.л. агаве
  • ядливи розови листенца или 1 ч.л. розово масло


Начин на приготвяне: 

1️⃣За основата на тортата, смелете всички съставки, като започнете от ядките, следвани от сушените плодове.Ядковото мляко използваме за по-лесното смилане на продуктите. Разстелете сместа на дъното на формичка с размер 20 см.
2️⃣За крема, пасирайте съставките на двата крема в отделни купи.
3️⃣Нанесете кремовете върху основата и приберете във фризер за един час, за да стегне.

Благодарим на Стела за прекрасната торта!