Торта с шамфъстък, лимон и роза
Съставки:
За основата:
- 25 гр. фурми
- 50 гр. стафиди
- 30 гр. суров шамфъстък
- 1 с.л мед
- 10 гр. какаово масло
- 30 гр. ядково мляко
За зеления крем:
- 50 гр. Шамфъстък тахан
- 200 гр. авокадо, леко твърдо
- сок от 1/2 лимон
- щипка сол
- 90 гр. агаве
- 100 гр. кокосово масло
За розовия крем:
- 100 гр. малини
- 200 гр. скир
- 1 с.л. агаве
- ядливи розови листенца или 1 ч.л. розово масло
Начин на приготвяне:
1️⃣За основата на тортата, смелете всички съставки, като започнете от ядките, следвани от сушените плодове.Ядковото мляко използваме за по-лесното смилане на продуктите. Разстелете сместа на дъното на формичка с размер 20 см.
2️⃣За крема, пасирайте съставките на двата крема в отделни купи.
3️⃣Нанесете кремовете върху основата и приберете във фризер за един час, за да стегне.
Благодарим на Стела за прекрасната торта!