Хляб със сусамов тахан
Съставки:
300 гр сусамов тахан
4 яйца
2 ч.л. бакпулвер
подправки по желание – шарена сол, чесън
вода към 10-20 мл.
Начин на приготвяне:
1️⃣Изсипете тахана в купа и добавете яйцата. Разбъркайте постепенно. Ако сместа Ви се сгъстява прекалено много – добавете малко хладка вода. Така добавяйте вода по малко докато сместа се получи на консистенция като за кекс.
2️⃣След това добавете бакпулвера. Аз сложих и малко шарена сол и чесън за вкус. В подходяща формичка за хляб постелете с хартия за печене.
3️⃣Изсипете сместа и поръсете със сусам или други семена по желание. Пече се на 180 градуса за около 40 – 50 минути.
✔️Хлябът е доста лесен и бърз за приготвяне. Определено по-здравословен! Вкуса му е специфичен.
Благодарим на Nelly за вкусното предложение!