[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”6546″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Хляб със сусамов тахан

Съставки:

300 гр сусамов тахан
4 яйца
2 ч.л. бакпулвер
подправки по желание – шарена сол, чесън
вода към 10-20 мл.

Начин на приготвяне: 

1️⃣Изсипете тахана в купа и добавете яйцата. Разбъркайте постепенно. Ако сместа Ви се сгъстява прекалено много – добавете малко хладка вода. Така добавяйте вода по малко докато сместа се получи на консистенция като за кекс.
2️⃣След това добавете бакпулвера. Аз сложих и малко шарена сол и чесън за вкус. В подходяща формичка за хляб постелете с хартия за печене.
3️⃣Изсипете сместа и поръсете със сусам или други семена по желание. Пече се на 180 градуса за около 40 – 50 минути.

✔️Хлябът е доста лесен и бърз за приготвяне. Определено по-здравословен! Вкуса му е специфичен.

Благодарим на Nelly за вкусното предложение!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]