Чиа пудинг с лешников крем и домашна гранола
Съставки:
- 250 мл. бадемово мляко
- 50 гр. чиа семена
- 30 гр. чист колаген на прах
- 20 гр. лешников крем
- пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
1️⃣Добавете бадемовото мляко, колагена, ванилията и лешниковия крем в купа и разбъркайте или блендирайте.
2️⃣Добавете чиа семената и смесете добре.
3️⃣Оставете настрана докато чията набъбне, след което разпределете в чашки или купички и добавете любим плод, гранола, лешников крем и сте готови.
* Може да пропуснете колагена или да го замените с протеин на прах.
Ето и още една идея за домашна гранола:
1️⃣Смесете в купа 100 гр. овесени ядки и 50 гр. други ядки и семена.
2️⃣Разтопете на водна баня 40 гр. кокосово масло,след което добавете 30 гр. кленов сироп или мед към него.
3️⃣Добавете получената смес към сухите съставки и разбъркайте хубаво.
4️⃣Печете около 10 мин на 180 градуса като периодично разбърквате.
5️⃣След като гранолата изстине, може да добавите сушени плодове и шоколадови капки.
Благодарим на Мария за вкусното предложение!