Чиа пудинг с нектарини
Съставки:
За чиа пудинга:
- 200 мл. вода ( или ядково мляко)
- 3-4 с.л. чиа
- 3-4 с.л. кленов сироп или 2 с.л. мед
- 130 гр. соево подквасено мляко с праскови (или натурано)
- 1 нектарина
За шоколадовия мус:
- 2 презрели банана
- 1 нектарина
- 4-5 с.л. лешников тахан
- 3 ч.л. лешников крем с какао
- 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
1️⃣Накисваме чиата с водата (млякото) и през това време пасираме нектарината със соевото мляко и меда. След което ги смесваме и прибираме в хладилника за една нощ.
2️⃣Пасираме бананите и другата нектарината и след това добавяме лешниковия тахан, какаото, лешниковия крем с какао и разбъркваме до гладък крем.
3️⃣В купички разпределяме по 3 с.л. чиа, отгоре 3 с.л. мус и така редуваме докато не напълним купичката.
4️⃣Отгоре украсяваме с нектарина, ядки и семена по желание и теменужки.
Благодарим на Тони за вкусното предложение!