Шоколадов мус с лешников тахан
Албена ни издава всички тайни, за да бъде мусът ви всеки път различен и всеки път невероятно вкусен!
Основните съставки са какао, банан, авокадо и лешников тахан. След тях може да импровизирате с подправките за да добивате разнообразни вкусове.
– може да подсладите с кленов сироп, петмез от фурми, агаве, мед, стевия, еритритол, ксилитол или каквото предпочитате.
-може да добавяте натурални аромати от ром, ванилия, портокалови корички, лимонови корички или други ваши любими.
-може да добавите ядки като орехи, шам фъстък, лешници или каквито предпочитате.
-може да добавите сушени дребни плодчета като годжи бери, стафиди, боровинки, арония или други.
Съставки:
– 1 банан
– 1 авокадо
– 2 с л лешников тахан
– 3 с л кленов сироп
– 2 с л сурово какао
– Кората от един лимон
Начин на приготвяне:
1️⃣Намачкайте банана и авокадото с вилица.
2️⃣ Добавете всички останали продукти и блендирайте!
3️⃣Разпределете в чаши и гарнирайте по избор.
Съхранете до 2 дни в хладилник!