[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8116″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Лешникова мока с маскарпоне и вишни

Съставки:

За първия крем:

  • 100 гр. (1/4 ч.ч.) сметана
  • 50 гр. шоколад

За втория крем:

  • 250 гр. маскарпоне
  • 50 гр. ( 2с.л.) лешникова мока

За декорация:

  • 100 гр. ( 1 ч.ч.) замразени вишни
    1 с.л. лимонов сок 

Начин на приготвяне: 

1️⃣Поставете замразените вишни, заедно с няколко капки лимонов сок в касерола и ги варете докато пуснат сок и леко се сгъстят.
2️⃣Пресипете вишните в друг съд, след което в същата касерола без да я миете, изсипете сметаната. Загрейте я до степен на завиране, след това добавете шоколада. Разбъркайте докато се смесят.
3️⃣Разпределете шоколадовата смес в чашки и поставете в хладилник за 5 минути
4️⃣Смесете маскарпонето и лешниковата мока до еднородна смес.
5️⃣Разпределете лешниковата смес в чашките. Добавете сладкото от вишни.
6️⃣Оставете крема в хладилник за около 30 минути, за да стегнат пластовете.

Благодарности на Маги и Поли от homemadesunday!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]