Сладоледена торта Лешникова МОКА
Съставки:
За блата:
– 100 г лешници
– 100 г фурми
– 10 г какао
– 25 г кокосово масло
За крема:
– 2 банана
– 50 г крем лешникова мока
– 50 мл вода + 2 ч.л. разтворимо кафе (може да се пропусне)
– 25 г какаово масло
Начин на приготвяне:
За блата:
1️⃣Блендирате лешниците в блендер и ги изсипвате в купа.
2️⃣Блендирате фурмите и ги прибавяте заедно с останалите продукти към лешниците.
3️⃣Разбърквате добре и получената смес разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно.
4️⃣Оставяте блата във фризера.
.
За крема:
1️⃣Намачквате бананите в купа.
2️⃣Разтваряте кафето във водата и го добавяте към бананите.
3️⃣Прибавяте останалите продукти и разбърквате добре.
4️⃣Изваждате блата от фризера, изсипвате крема и отново връщате във фризера за няколко часа докато стегне.
5️⃣Декорирате с продкти по избор и тортата е готова! ❤
.
❗Съхранявайте тортата във фризера и я консумирайте малко след изваждане❗✅Общо 6 парченца.
Про-съвет: Декорирайте със свежи плодове и хапвайте с приятна компания!