Торта, кафе, мока, лешников крем, течен шоколад

Сладоледена торта Лешникова МОКА

Съставки:

За блата:⁣
– 100 г лешници⁣
– 100 г фурми⁣
– 10 г какао⁣
– 25 г кокосово масло⁣

За крема:⁣
– 2 банана⁣
– 50 г крем лешникова мока
– 50 мл вода + 2 ч.л. разтворимо кафе (може да се пропусне)⁣
– 25 г какаово масло


Начин на приготвяне: 

За блата:⁣
1️⃣Блендирате лешниците в блендер и ги изсипвате в купа.⁣
2️⃣Блендирате фурмите и ги прибавяте заедно с останалите продукти към лешниците.⁣
3️⃣Разбърквате добре и получената смес разпределяте върху хартия за печене в тавичка с падащо дъно.⁣
4️⃣Оставяте блата във фризера. ⁣
.⁣
За крема:⁣
1️⃣Намачквате бананите в купа.⁣
2️⃣Разтваряте кафето във водата и го добавяте към бананите.⁣
3️⃣Прибавяте останалите продукти и разбърквате добре.⁣
4️⃣Изваждате блата от фризера, изсипвате крема и отново връщате във фризера за няколко часа докато стегне. ⁣
5️⃣Декорирате с продкти по избор и тортата е готова! ❤⁣
.⁣
❗Съхранявайте тортата във фризера и я консумирайте малко след изваждане❗⁣✅Общо 6 парченца.

Про-съвет: Декорирайте със свежи плодове и хапвайте с приятна компания!

Благодарим на Йони за вкусното предложение!