Салата с печени моркови и сусамов дресинг
Съставки:
САЛАТАТА
– 5 моркова
– 1 глава цвекло
– 100 гр. рукола
– 1/2 авокадо
– 5 с.л. зехтин (за печене на кореноплодните)
– сусамови семена за поръсване
ДРЕСИНГА
– 2 с.л. сусамов тахан
– 2 с.л. прясно изцаден лимонов сок
– 2 скилитки чесън
– 1 с.л. соев сос
– щипка сол
– 4 с.л. вода
– щипка кимион (по желание)
Начин на приготвяне:
1️⃣ Изчистваме и нарязваме кореноплодните!
2️⃣ Намазваме ги с зехтина и ги запичаме на фурна или тиган!
3️⃣Нареждаме морковите и цвеклото и добавяме руколата и нарязано на кубчета авокадо!
4️⃣Заливаме с дресинга и поръсваме сусамовите семена!
Про-съвет: Сервирайте с чаша охладено бяло вино!
Благодарим на Албена от Живей добре за вкусното предложение!