[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4267″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Салата с печени моркови и сусамов дресинг

Съставки:

САЛАТАТА
– 5 моркова
– 1 глава цвекло
– ⁣⁣100 гр. рукола
– 1/2 авокадо
– 5 с.л. зехтин (за печене на кореноплодните)
– сусамови семена за поръсване
ДРЕСИНГА
– 2 с.л. сусамов тахан
– 2 с.л. прясно изцаден лимонов сок
– 2 скилитки чесън
– 1 с.л. соев сос
– щипка сол
– 4 с.л. вода
– щипка кимион (по желание)

 

Начин на приготвяне: 

1️⃣ Изчистваме и нарязваме кореноплодните!
2️⃣ Намазваме ги с зехтина и ги запичаме на фурна или тиган!
3️⃣Нареждаме морковите и цвеклото и добавяме руколата и нарязано на кубчета авокадо!
4️⃣Заливаме с дресинга и поръсваме сусамовите семена!

Про-съвет: Сервирайте с чаша охладено бяло вино!

Благодарим на Албена от Живей добре за вкусното предложение!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]