безглутенови бисквитки, сусамови, тахан, вкусно

Сусамови бисквитки

16 броя

Ако имате 30 свободни минути , а искате десерт, направете тези вкусни веган бисквитки с тахан. Те са здравословни и лесни за приготвяне, но по-важното е, че имат  невероятен аромат на тахан… те са абсолютно лакомство. А покритието от семена от бял и черен сусам ги прави красиви и съблазнителни!

Съставки:
– 150гр сусамов тахан
– 70гр. бадемово брашно
– ⁣⁣30гр. кокосово брашно
– 70гр. еритритол
– 2 с.л. ванилов екстракт
– 1/4 ч.л. сода за хляб
– щипка сол
– 3 с.л. семена от бял сусам
– 2 с.л. семена от черен сусам

 

Начин на приготвяне: 

1️⃣В купа смесете заедно всички съставки на бисквитките , с изключение на сусамовите семена. Разбъркайте добре и сложете тестото за кратко в хладилник (15-20 мин) за да се стегне.
2️⃣ Смесете в отделна купа белите и черните сусамови семена.
3️⃣От тестото оформете чрез леко притискане между дланите топчета по 20 гр всяко. Не се безпокойте, ако видите че сместа ви е мека, ще имате чудесни бисквитки. Оваляйте в сусамовите семена и оформете бисквитка с притискане между дланите. Може да използвате дъното на чаша, за да пресовате равни бисквитки. Подредете ги върху силиконово фолио или хартия за печене.  Печете бисквитките при 150‘С  за около 8-10 минути или докато  станат  светло златисто кафяви.
4️⃣Веднага извадени от фурната, бисквитките ще бъдат много меки. Оставете ги да изстинат върху  фолиото за печене за около 10 минути,  след това ги прехвърлете върху  охлаждаща решетка.

Бисквитките  се съхраняват добре на хладно и сухо място в затворен съд за около 1 седмица.

Про-съвет: По-добри са на следващия ден (или поне няколко часа след изпичане). Въпреки че ако не ги скриете, няма начин да останат неизядени толкова дълго.

Благодарим на Албена от Живей добре за вкусното предложение!
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
free download udemy paid course
download samsung firmware
Download WordPress Themes
free online course