Сладоледени барчета с неповторим вкус
Съставки:
Съставки за базовия слой:
1 ч.ч. (8 бр. големи) фурми
2 ч.ч. лешници, натрошени
1/3 ч.ч. какао
Съставки за 2-ри слой:
1/3 ч.ч. ЛЕШНИКОВАТА МОКА
Съставки за 3-ри слой:
2-3 бр. банани, замразени
1-2 с.л. мляко (или вода)Съставки за декорация:
4 с.л. КОКО БАДЕМ
4 с.л. сурови какаови зърна, натрошен
Начин на приготвяне:
1️⃣Накиснете фурмите за 15 мин. в гореща вода. Обелете ги и отстранете костилката.
2️⃣За базовия слой, намачкайте фурмите с вилица. Добавете натрошените лешници и какаото. Смесете всички съставки до получаване на хомогенно “тесто”.
3️⃣Разпределете равномерно “тестото” върху дъното на форма покрита с хартия за печене. Замразете за 1 час.
4️⃣За 2-рия слой, разпределете равномерно ЛЕШНИКОВАТА МОКА и замразете за 15 мин.
5️⃣За 3-тия слой, блендирайте замразените банани с млякото (или водата) до получаване на гладък сладолед. Разпределете банановия найскрийм върху 2-рия слой. Замразете за 15 мин.
6️⃣Нарежете получения десерт на 4 равни части. Декорирайте барчетата с КОКО БАДЕМ и натрошени какаови зърна.
✔️От това количество се получават 4 броя.
Съхранявайте във фризер до седмица.
Про-съвет: Сервирай с ароматна чаша кафе!